.htmll xmlns="http://www.w3.org/1999/.htmll"> Bordercollies vakkundig laten aantrainen, les in schapendrijven

Onze honden

klik op de foto's voor info
Team Tjitse
James
James
Llanfarian Bet
Llanfarian Bet
Snow
Snow
Team Ellen
Saren
Saren
Kanly
Kanly

Bordercollies vakkundig laten aantrainen
Les in schapendrijven

Bordercollies aantrainen

Het trainen van jonge bordercollies is niet voor iedereen even gemakkelijk om te realiseren. Het werk gaat vaak voor en de tijd om een jonge bordercollie aan te trainen schiet er dan vaak bij in. Daardoor gaat de training langzaam en zinkt het aangeleerde ook weer weg bij de jonge borders.
Een goede basis is de ervaring voor de rest van het leven!

Wij bezitten zelf 3 kuddes heideschapen die ingezet worden voor het Ecologisch Landschapbeheer voor diverse Gemeentes en Provincies. De kuddes worden aangestuurd met herders en bordercollies. Het trainen van jonge bordercollies is intensief en tijdrovend. Wij trainen zowel onze eigen bordercollies als voor diverse collega herders de jonge honden aan.

Onze werkwijze: Uw bordercollie blijft minimaal 1 maand bij ons intern en wordt er op een positieve manier de basis gelegd voor het schapendrijven. De training vindt plaats op diverse locaties met verschillende ras type schapen. Afhankelijk van de ervaring van de bordercollie hebben wij de mogelijkheid om dit zo aan te passen aan het niveau, sterkte en intentie van de bordercollie.

Na 1 maand evalueren wij met u welke voortgang uw bordercollie maakt en maken wij een vervolgplan, afhankelijk welke doelstellingen er zijn kunnen wij inschatten hoe lang de training gaat duren. Dit alles in overleg met u.

Elke bordercollie is anders, leert in zijn/haar eigen tempo en afhankelijk van het talent en het natuurlijk vermogen van de hond zal met name de duur van de training bepalen. In welke stadium de bordercollie al is aangetraind speelt ook mee in het verloop van de training.

De laatste weken van de training is het belangrijk dat de eigenaar een aantal keren mee loopt in de training. Dit kan bij ons maar ook eventueel bij u op locatie.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze dan belt u met
Ellen 06-29080179.
Wij vertellen u graag meer over onze positieve manier van trainen!


Les in schapendrijven

Wij werken in de start aan de lange lijn. Het voordeel hiervan is dat de bordercollie geen fouten kan aanleren. Ook met deze trainingen werken wij met het concept wijken voor druk, inprenten en het opdoen van postieve ervaringen met schapen voor de hond. Het concept van trainen gaat in diverse stappen en in de loop van de training zal blijken dat deze manier van werken voor zowel de Handler als voor de bordercollie een prettige en plezierige ervaring is. Teamwork en met plezier werken met je hond!

Voor de beginnende handler is het van belang om theorie en praktijk samen te laten gaan. Het opdoen van schapenkennis is dan ook belangrijk, resultaat is dan sneller geboekt. Ook hier besteden wij veel aandacht aan.

Ook de ervaren Handler kan bij ons terecht om zelf te trainen of voor les bv. Dubbele outrun, grote afstanden trainen, outruns of ervaring opdoen in een grote kudde.

Bel voor een afspraak 06-290 80 179 of mail ons.


 

 


<.htmll>